De omzet van Wehkamp is het afgelopen boekjaar met 3,2 procent gedaald tot iets minder dan 640 miljoen euro. Onderaan de streep stond er een verlies van 17,8 miljoen, waar de webwinkel een jaar eerder nog ruim 28 miljoen euro in het rood stond. Dat blijkt uit het jaarverslag dat Wehkamp deze week heeft gedeponeerd.

Volgens Wehkamp liep de omzet terug doordat er minder inkomsten waren uit kredietverlening en doordat er minder elektronica werd verkocht. De genormaliseerde ebitda steeg wel fors, met ruim vijftig procent tot 24,3 miljoen euro. De webwinkel telde ruim 2,6 miljoen klanten, ongeveer net zoveel als het jaar ervoor. Wehkamp zag de verkopen tijdens de coronacrisis toenemen en verwacht dat die trend zich de komende tijd voortzet. De webwinkel spreekt wel van een onzekere tijd, vooral op het gebied van de supply-chain.

Vorige maand kondigde Wehkamp aan dat er door een reorganisatie tot dertig banen verdwijnen op het hoofdkantoor in Zwolle. Daarnaast sluit de webwinkel het distributiecentrum in Maurik, waar 52 mensen werken. Daar ligt het werk al twee weken stil, omdat medewerkers een beter sociaal plan eisen. Wehkamp wil zijn organisatie 'nog efficiënter en wendbaarder maken vanwege de steeds sneller veranderende onlinemarkt'.