Belgische tak FNG failliet verklaard

Belgische tak FNG failliet verklaard

De Belgische tak van FNG, het moederbedrijf van Steps en Miss Etam, is vandaag failliet verklaard door de Ondernemingsrechtbank Antwerpen. De modegroep vroeg vorige week faillissement aan voor een aantal onderdelen in dat land, waaronder schoenwinkelketen Brantano en de Belgische tak van kledingwinkel Claudia Sträter.

Volgens ceo Paul Lembrechts stapelden de schulden zich op door de vele overnames ‘die het niet met eigen opbrengsten kon betalen’. De coronacrisis verergerde de problemen, maar FNG was volgens Lembrecht hoe dan ook in de problemen gekomen. De modegroep had dringend zeventig miljoen euro van de banken nodig en wilde betalingsuitstel van een lening van twintig miljoen, maar wist de banken niet over te halen. Als curatoren zijn Geert van Deyck, Marc Joris, Nick Peeters en Annelies Hellemans aangesteld. 

Het faillissement heeft geen betrekking op het moederbedrijf FNG NV of de Zweedse activiteiten van het bedrijf (kledingketen Ellos). Voor de Nederlandse activiteiten, waaronder Steps en Miss Etam, vroeg het bedrijf vorige week uitstel van betaling aan. Dat uitstel is vrijdag verleend.

Volgens de ceo dienden zich de afgelopen weken kandidaat-overnemers aan voor de Nederlandse ketens in de vorm van retailondernemers en fondsen. Ook zou er interesse zijn voor de Belgische activiteiten. “Ze hebben voldoende waarde, al moet er natuurlijk een herstructurering komen. Er zijn te veel Brantano's. Maar het is de curator die beslist hoe het voortgaat met het bedrijf."

Reacties 2


Joost Kriek 4 aug, 01:16

Zal een klap voor de Nederlandse winkelstraat zijn als ze hier ook failliet gaan en dat lijkt een kwestie van tijd.


Henkie Klootviool 4 aug, 21:16

@Joost: en waarom lijkt je dat waarachijnlijk?

Mij zou het verbazen omdat ze gewoon zwarte cijfers schrijven en redelijk aanwezig zijn in hun niche. Een klap voor de winkelstraat lijkt het me ook niet omdat ze volgens mij juist in een niche zitten die ruimte biedt voor lokale ondernemers. Ze missen om hun excellentie, uitvoering, innovatie of inspiratie zal ik ze in ieder geval zeker niet.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!