Deichmann, het Duitse moederbedrijf van vanHaren, zou interesse hebben in het overnemen van het failliet verklaarde FNG. Dat meldt De Tijd op basis van verschillende bronnen.

De schoenenretailer heeft negen vanHaren-winkels in België. Dat zijn er minder dan het bedrijf wil, zo stelt de krant. Deichmann heeft formeel het nieuws nog niet bevestigd. Een ingewijde binnen het bedrijf zegt dat Deichmann ‘het dossier kent’, maar een overname zou nog niet aan de orde zijn. 

Andere potentiële overnamekandidaten zouden de Belgische kledingketen JBC zijn en gisteren werd bekend dat ook een consortium rondom Dieter Penninckx de failliete modeketen wil doorstarten. Oud bekende Martijn Rozenboom liet weten ook interesse te hebben in het concern. 

Ondertussen slijpen beleggers en obligatiehouders de messen. Het beursgenoteerde FNG samen met het Scandinavische Ellos vallen buiten het faillissement, maar de aandelen van het bedrijf zijn straks fors minder waard. Dat zorgt voor ontevredenheid. Tot dusver heeft dat nog niet geleid tot claims of rechtszaken, maar her en der worden voorbereidingen getroffen. “Als het hele bedrijf ten onder ging, dan zouden we denken ‘het zij zo’. Maar dat is hier niet het geval”, zegt één van de obligatiehouders anoniem. Indien het tot een rechtszaak zou komen, is het maar de vraag of er nog geld zit in de vennootschap.  

De Belgische tak van FNG werd maandag officieel failliet verklaard. Het modeconcern verkeerde al langere tijd in financiële problemen, kreeg het jaarverslag van 2019 maar niet rond en leed vorig jaar een verlies van 300 miljoen euro. De directie, bestaande uit de drie oprichters, werd eerder dit jaar vervangen.