De Bijenkorf schrapt 225 banen

De Bijenkorf schrapt 225 banen

De Bijenkorf schrapt dit jaar in totaal 225 arbeidsplaatsen. 35 van de 450 personeelsleden op het hoofdkantoor verliezen hun baan en op de winkelvloer zal het gaan om 190 werknemers.

De warenhuisketen zegt op het hoofdkantoor in te grijpen vanwege de langetermijneffecten van de coronacrisis. Aan het begin van de crisis werd al begonnen met het schrappen van banen op de werkvloer. Het gaat om 190 van de 2200 arbeidsplaatsen. Volgens De Bijenkorf vallen daar geen gedwongen ontslagen; het zijn mensen met flexibele en tijdelijke contracten.

Door de coronacrisis doen meer klanten hun aankopen bij De Bijenkorf online. Dat resulteerde in onlinegroei voor zowel Nederland als ook België en Duitsland. Het warenhuis laat daarom weten extra te investeren in mensen en middelen om de online positie in Nederland en België verder uit te bouwen. De Franstalige webwinkel in Wallonië wordt in september gelanceerd en later dit jaar volgt de webshop voor Frankrijk.

Reacties

Het is natuurlijk een ‘prachtige’ tijd voor ‘s lands prestigieuze bedrijf om nu aan te kondigen dat er 225 banen worden geschrapt! En met name op de verkoopvloer in de warenhuizen!! Als we kijken naar het resultaat over boekjaar 2019 zien we dat online 32% meer en in de warenhuizen 10% meer is omgezet en dus zal er op de verkoopvloer ‘moeten’ worden gesnoeid! Want dat ligt voor de hand gezien de cijfers over 2019, toch? Dat houdt wel in dat de service aan de consument in de warenhuizen wederom een klap krijgt en dat voor het prestigieuze prestige dat groot is geworden oa. middels de verkoopvloer! En dus is Giovanni Colauto is weer het toppertje bij de eigenaar Selfridges Ltd.!!

Geplaatst door Cok Arkesteijn op 6 augustus 2020 om 17:47

Het begin van het einde van de Bijenkorf!

Geplaatst door J P op 6 augustus 2020 om 19:52

Laatste nieuws

RetailTrends