Flinders heeft donderdag een nieuw magazijn van ruim 14 duizend vierkante meter geopend in Amsterdam. De woonwinkel groeit naar eigen zeggen snel en heeft meer ruimte nodig om door te groeien.

Over de eerste helft meldt Flinders een omzetstijging van 23 procent. Dat was vooral te danken aan de webshop, waar de verkopen met 35 procent toenamen. Maar ook de winkel in Zaandam en de B2B-afdeling die totaalinrichtingen van bedrijven in Nederland en België verzorgt, lieten volgens coo Oscar Diele een 'positieve groei' zien. "Ondanks de tijdelijke winkelsluiting in april en mei als gevolg van de situatie omtrent corona."

In het nieuwe magazijn in havengebied Amsterdam Westpoort wordt binnenkort een machine geïnstalleerd waarmee Flinders meubels en lampen in een doos op maat kan verzenden. Het bedrijf wil er ook een eigen bezorgservice beginnen voor grootmeubels. "Met het opschalen van zowel de eigen bezorgdienst als installatie en montage door Flinders-medewerkers kunnen we ons specialisme nóg beter claimen", zegt Diele.

Flinders boekte vorig jaar een omzet van ruim 22 miljoen euro, een stijging van dertien procent. De groei was lager dan verwacht. Dat kwam volgens Flinders vooral doordat de webshop in Duitsland is gesloten.