'Boekhoorn en Jumbo-familie betrokken bij bod op HEMA'

Marcel Boekhoorn keert mogelijk terug bij HEMA. De Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom heeft volgens het FD de beste papieren om de warenhuisketen te kopen. Dit bod heeft volgens de krant twee opvallende medefinanciers, voormalig HEMA-eigenaar Boekhoorn en Jumbo-familie Van Eerd.

Boekhoorn is sinds half juni geen eigenaar meer van HEMA, nadat hij er niet in slaagde om een deal te sluiten met de schuldeisers. Die sloten op hun beurt wel een akkoord met HEMA: zij kregen alle aandelen in handen, in ruil voor het wegstrepen van driehonderd miljoen aan schulden. De schuldeisers zoeken een nieuwe eigenaar, waarbij de voorkeur lijkt uit te gaan naar Parcom. Eerder meldde de Telegraaf al dat Parcom het meest kansrijk lijkt. Twee burgerinitiatieven zeiden eerder dat ze ook een bod hebben uitgebracht. Ze hebben zich aangesloten bij een andere partij, maar willen niet zeggen wie het is.

Boekhoorn nam HEMA eind 2018 over van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital, die de keten had volgehangen met schulden. De miljardair noemde de schuldenlast bij zijn aantreden 'een loden last'. Hij slaagde er niet in om de schulden fors te verminderen. De wijze waarop hij buitenspel werd gezet, noemde Boekhoorn in juni 'wrang'. "Omdat we nu noodgedwongen op de reservebank zitten. Dat zijn wij niet gewend." Zijn investeringsmaatschappij Ramphastos wil volgens het FD niet op het nieuwste bericht reageren.

Jumbo zei eerder dat het geen bod op HEMA zal uitbrengen. Formeel zou dat kloppen; het gaat nu om een vehikel van de familie Van Eerd. Een woordvoerder laat weten geen uitspraken te doen 'over de privézaken van de familie Van Eerd'.

Reacties 1


Koen Dijk 7 aug, 14:30

Schoenmaker blijf bij je leest!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!