Hornbach profiteert ook in tweede kwartaal van ‘coronaklussers’

De omzet van Hornbach stijgt in het tweede kwartaal naar verwachting met bijna een vijfde. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de Duitse doe-het-zelf-keten. 

Het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar loopt van 1 juni tot en met 31 augustus. De groei die de keten in de eerste maanden van dit jaar wist te realiseren (+17,8 procent) lijkt ook in het tweede kwartaal door te zetten. Daarom stelt het bedrijf zijn omzet- en winstverwachting naar boven bij. Hoewel de effecten van de coronacrisis nog onzeker zijn, verwacht Hornbach een aangepast bedrijfsresultaat van tussen de 230 en 330 miljoen euro en een omzetgroei van tussen de vijf en vijftien procent ten opzichte van een jaar eerder. Eerder ging de keten nog uit van een bedrijfsresultaat van zo’n 183 miljoen euro. 

Hornbach heeft zo’n 160 bouwmarkten in negen Europese landen. Hoewel bijna de helft daarvan tijdelijk gesloten was als gevolg van de coronacrisis, bleven de vijftien Nederlandse vestigingen open. Samen met de onlineverkopen droegen deze filialen sterk bij aan de groei in het eerste en tweede kwartaal. Doordat veel mensen door de virusuitbraak noodgedwongen thuis bleven, werd er de afgelopen maanden meer geklust.

Onlangs sprak RetailTrends Evert de Goede, sinds 2008 algemeen directeur van Hornbach in Nederland, voor de RetailTrends podcast. Klik hier om het gesprek te beluisteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!