Meer fraudeurs in detailhandel lopen tegen de lamp

Meer fraudeurs in detailhandel lopen tegen de lamp

Het Waarschuwingsregister, een zwarte lijst van voormalige winkelmedewerkers die ontslagen zijn wegens fraude, blijft effectief. Deelnemende winkels kunnen in het register de integriteit van een sollicitant controleren. Vorig jaar liepen 651 fraudeurs tegen de lamp.

Dat is het op één na hoogste aantal sinds de oprichting in 2005, staat in het jaarverslag van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel. Alleen in 2015 waren er meer 'treffers'. Vorig jaar werd het Waarschuwingsregister ruim 335 duizend keer geraadpleegd. Bij het register zijn 68 grootwinkelbedrijven en ruim duizend mkb-bedrijven aangesloten.

Vorig jaar zijn 531 nieuwe fraudeurs in het register opgenomen. Ze krijgen wel een tweede kans; ze blijven maximaal vier jaar op de zwarte lijst staan. Daar staan nu zo'n tweeduizend namen op.

Reacties

Dat is een zeer goede zaak dat hier zoveel gebruik van wordt gemaakt door de ondernemers.
Eenmaal een dief altijd een dief.

Geplaatst door K Mertens op 12 augustus 2020 om 11:06

Begrijp de uitspraak:”Eenmaal een dief, altijd een dief”, maar zo zwart wit is het niet in dit register doordat er na 4 jaar je een 2e kans krijgt! Desalniettemin blijft het moeilijk ivm. zijn/haar geloofwaardigheid!

Geplaatst door Cok Arkesteijn op 12 augustus 2020 om 13:03

Laatste nieuws

RetailTrends