Maxi Toys komt in Franse handen

De Belgische speelgoedketen Maxi Toys komt in Franse handen. De familie Gueydon, hoofdaandeelhouder van speelgoedgroep King Jouet, wordt de nieuwe eigenaar.

Maxi Toys vroeg in mei uitstel van betaling aan. De keten was sinds september 2019 in handen van de Mirage Retail Goup, de nieuwe naam van Blokker Holding. Het concern had negen maanden eerder juist na dertig jaar afstand gedaan van de keten, maar onder de Portugese investeerder Green Swan ging het alleen maar bergafwaarts. Door de coronacrisis kwam Maxi Toys onder Mirage opnieuw in grote problemen.

De familie Gueydon neemt 117 winkels over. Het gaat om 95 van de 129 vestigingen in Frankrijk, 20 van de 26 filialen in België en twee stadswinkels in België (ex-Bart Smit). Daarmee worden 826 van de iets meer dan 1200 banen gered. De naam Maxi Toys blijft bestaan en het hoofdkantoor blijft in Houdeng-Goegnies. Ook het magazijn daar blijft in gebruik. Alain Hellebaut blijft aan als ceo. De ongeveer tien winkels in Zwitserland en Luxemburg worden niet overgenomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!