'Ondernemers detailhandel als enigen positief'

'Ondernemers detailhandel als enigen positief'

Het ondernemersvertrouwen is in juli sterk toegenomen. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland van onder meer het CBS en de Kamer van Koophandel. In de detailhandel zijn ondernemers overwegend positief gestemd. 

Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van niet-financiële bedrijven met minimaal vijf werkzame personen, nam aan het begin van het derde kwartaal sterk toe: van -37,2 (in het vorige kwartaal) tot -19,3. Ondanks de forse stijging - de sterkste stijging ooit gemeten - is het vertrouwen nog altijd historisch laag.

De detailhandel is met +4,5 de enige sector waar de stemming van ondernemers positief is. Per saldo verwacht 16,1 procent van de ondernemers in de detailhandel een omzetstijging. In de horeca is de stemmingsindicator sterk verbeterd (+32) maar zijn ondernemers met een vertrouwen van -52,4 nog altijd het meest negatief.
 

Reacties

Beetje suggestief plaatje van een modezaak. Jullie bedoelen waarschijnlijk de supermarkten, tuincentra, en de (buitenlandse) Online platformen. Deze "positiviteit" komt echt niet uit de fysieke mode en schoenenbranche vandaan. Vraag maar aan InRetail.

Geplaatst door Hugo Vis op 13 augustus 2020 om 11:31

Helemaal eens met Hugo Vis

Geplaatst door werner Buhrs op 13 augustus 2020 om 13:14

Idd hugo

Geplaatst door Serge Den Belg van der poorten op 13 augustus 2020 om 13:14

Laatste nieuws

RetailTrends