De Nederlandse Giny Boer is vanaf 1 januari de nieuwe ceo van C&A in Europa. Ook de nieuwe cfo is een vrouw: de Duitse Birgit Kretschmer.

Boer wordt vanaf half september al ingewerkt door Edward Brenninkmeijer, die ze zal opvolgen. Brenninkmeijer, lid van de eigenaarsfamilie, geeft op dit moment zowel leiding aan de Europese activiteiten als aan de holding. Hij doet vanaf eind dit jaar een stap terug en wordt als niet-uitvoerend directeur lid van de raad van bestuur.

Boer werkte ruim twintig jaar voor het Zweedse woonwarenhuis IKEA. Ze begon in 1999 als plaatsvervangend winkelmananager in Delft. Haar recentste rol was die van general manager voor Zuid- en Oost-Europa. Kretschmer werkte meer dan tien jaar voor Adidas, waar ze de laatste drie jaar over de wereldwijde financiën van het sportmerk ging. C&A heeft ook een nieuwe functie gecrëerd, die van chief clusters/countries officer. Die wordt met ingang van heden ingevuld door Eric Andrew Brenninkmeijer, die ook de leiding houdt over C&A Duitsland.

Scheidend topman Edward Brenninkmeijer is positief over de toekomst van C&A. "We hebben de basis gelegd om weer te kunnen groeien en we hebben de coronacrisis doorstaan. Onze onlinetak groeit, de klanten komen terug naar onze winkels en we nemen weer mensen aan. Daarnaast zien we een duidelijke stijging van de klanttevredenheid."

C&A had het voor de coronacrisis al lastig. Zo sloot de keten winkels in Duitsland en Frankrijk en besloot het de activiteiten in Mexico van de hand te doen.