Marks & Spencer schrapt de aankomende maanden zo'n zevenduizend banen. De ontslagen vallen met name bij het centrale supportcenter, het regionale management en in de winkels in Groot-Brittannië. 

Voornaamste reden van de ontslagronde is het feit dat de consumenten wegblijven uit de winkels van de retailer. De kledingtak van het bedrijf zag de afgelopen drie maanden de omzet met 39 procent teruglopen. De omzet uit de verkoop van voeding steeg echter met 2,5 procent.

Het warenhuis wil gedwongen ontslagen voorkomen en verwacht dat een groot gedeelte van de werknemers gebruikmaakt van de vrijwillige vertrekregeling of vervroegd pensioen. Daarnaast wil Marks & Spencer ook nieuwe banen creëren doordat er geïnvesteerd wordt in online fulfilment en een nieuw food warehouse. Ook wordt het winkelbestand verder onder de loep genomen. 

Eerder kondigde Marks & Spencer al aan duizend banen te schrappen, met name binnen het management en in de ondersteunende lagen. Wereldwijd werken er zo'n 85 duizend mensen bij het bedrijf, waarvan negentig procent in Groot-Brittannië.