Brandbrief Rotterdamse ondernemers over mondkapjesplicht

Brandbrief Rotterdamse ondernemers over mondkapjesplicht

Winkeliers en vastgoedeigenaren in het centrum van Rotterdam eisen overleg met de gemeente over de mondkapjesplicht die er sinds kort geldt. De economische gevolgen zijn volgens hen 'desastreus'.

De ondernemers, verenigd in de stichting Urban Department Store Rotterdam, hebben hierover een brandbrief gestuurd naar het gemeentebestuur, zegt directeur Dominique van Elsacker tegen het FD. De organisatie vertegenwoordigt 330 winkeliers en 65 vastgoedeigenaren in de binnenstad. Hiertoe behoren onder meer de Koopgoot en de Lijnbaan. De brief is verder ondertekend door ondernemers in winkelcentrum Alexandrium, de Markthal en winkelcentrum Zuidplein.

In sommige gebieden zijn de bezoekersaantallen sinds 4 augustus gehalveerd. "En daarmee ook de omzet van de detailhandel", aldus Van Elsacker. "Er is sprake van een rampzalige impact. Het gaat om het voortbestaan van bedrijven en banen. We waren aan het inlopen, maar die winst is weer helemaal verdwenen." Van Elsacker stelt onder meer voor mondkapjes alleen in de winkels te verplichten en niet buiten.

Reacties 1


BozeMarkthal Huurder 18 aug, 16:52

Hoe kunnen ze op die AAA-locaties inhalen als ze maar een x aantal mensen in een winkel mogen om 1,5 meter te garanderen? Die winkeliers zijn de lul want verhuurders als Klepierre eigenaar van de Markthal en Alexandrium doet niks aan de huur. De gemeente geeft toe dat Klepierre een vreselijk bedrijf is maar kan niks doen. INretail zegt ook dat ze zelden zulke vreselijke verhuurders als Klepierre tegenkomen maar kunnen ook niks doen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!