'Belgische modesector bloedt langzaam dood'

'Belgische modesector bloedt langzaam dood'

De belangenvereniging van zelfstandige modewinkels in België roept de regering op om het samen winkelen weer toe te staan. "Winkelen kán veilig. Versoepel het individueel shoppen dus, of kijk verder toe hoe ons bloeiend Belgisch modelandschap langzaam doodbloedt", schrijft directeur Isolde Delanghe van de Mode Unie in een open brief.

Sinds 29 juli is samen winkelen er niet meer bij in België. Een uitzondering geldt voor minderjarigen of mensen die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld wegens een handicap. Een bezoek aan een winkel mag daarnaast maximaal dertig minuten duren.

In de maanden daarvoor bewezen de modewinkels echter dat winkelen veilig kan, zegt Delanghe. "Bij de heropening op 11 mei werden strenge veiligheidsmaatregelen getroffen in modewinkels, op heden kwam nog geen enkele klacht binnen over een overtreding van de genomen veiligheidsmaatregelen." Volgens de Mode Unie is het evenwicht tussen de economische leefbaarheid en de bescherming van de volksgezondheid zoek.

 

Reacties 1


Mathilda Munster 19 aug, 00:49

In Nederland is het niet anders. Het is een samenspel van factoren: huren, vaste contracten, de leveringsperioden, parkeerbeleid, demografische veranderingen, witwassen enz enz. Corona was het laatste zetje.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!