Ziengs ziet af van overname schoenenwinkels Brantano

Ziengs Retail ziet af van de overname van de falliete Belgische schoenenketen Brantano. Belgische media meldden eerder juist dat het moederbedrijf van branchegenoten Ziengs en Scapino de beste papieren had.

"Wij zijn het proces ingegaan met als doel een doorstart van Brantano te realiseren", zegt Ziengs Retail. "In de onderhandelingen met de curatoren is gebleken dat er geen ruimte was om tot uitwerking van het levensvatbaar plan voor de herstart van Brantano te komen." Het Drentse bedrijf zegt het belangrijk te vinden om helderheid te geven aan voormalige medewerkers en andere betrokkenen. "Wij wensen de curatoren veel succes en wijsheid in de onderhandelingen met andere overnamepartners."

Ziengs Retail richt zich nu op de verdere groei van Ziengs en Scapino. "De komende weken openen wij drie nieuwe Ziengs-winkels (Tilburg, Meppel en Heerhugowaard) en vier nieuwe Scapino-winkels (Burgum, Heemskerk, Meppel en Zwijndrecht). Deichmann, het Duitse moederbedrijf van vanHaren, lijkt door het afhaken van Ziengs nu de topkandidaat.

Voor enkele andere FNG-ketens in België is er al witte rook. De familieholding Claes Retail Group, bekend van de kledingketens JBC en Mayerline, neemt het modemerk CKS en de kindermerken Fred & Ginger en Baker Bridge over.

 

Reacties 1


Frank V 20 aug, 12:38

Heemskerk is relocatie ! Niks nieuws aan.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!