Gerry Weber zag zijn omzet in de eerste helft van het boekjaar teruglopen van 247,7 miljoen (in dezelfde periode vorig jaar) naar 140,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat is sterk beïnvloed door het coronavirus, laat de kledingketen weten. 

De brutowinst van de van oorsprong Duitse modeketen daalde van 141,3 miljoen tot 81,6 miljoen euro. Wel wist de kledingketen zijn nettoverlies terug te schroeven van 144,1 miljoen naar 34,2 miljoen euro, dankzij een naar eigen zeggen 'succesvolle' herstructurering. Onderdeel van de herstructurering was de sluiting van 210 filialen, daarmee uitkomend op 588 vestigingen. 

Vanaf half maart moest de keten bijna al zijn filialen tijdelijk sluiten door de coronamaatregelen. Sinds half mei zijn de winkels weer open, al is het aantal klanten nog steeds niet terug op het niveau van voor de crisis. Het bedrijf laat weten dat de onlineverkopen wel zijn toegenomen, maar noemt geen cijfers. De totale verwachte omzet voor 2020 blijft ongewijzigd: 260 tot 280 miljoen euro.

Gerry Weber benadrukt wel dat de cijfers niet één op één te vergelijken zijn met die van vorig jaar. Het bedrijf onderging dat jaar een insolventieprocedure en de omzetdaling zou deels te wijten zijn aan de gesloten winkels. Onlangs werd bekend dat de schuldeisers 35 procent van hun vorderingen tot 31 december 2023 uitstellen, om het bedrijf ruimte te geven voor zijn tweede herstructurering. Naar verwachting worden daarbij ten minste tweehonderd banen geschrapt. Gerry Weber heeft zo'n veertig winkels in Nederland.