Schuldverlichting voor HEMA weer iets dichterbij

Schuldverlichting voor HEMA weer iets dichterbij

De rechter in Londen heeft een akkoord tussen HEMA en een groep schuldeisers maandag goedgekeurd. Dat meldt persbureau Bloomberg. Daarmee is de warenhuisketen een stap dichterbij schuldverlichting. 

HEMA sloot het akkoord met de groep schuldeisers halverwege juni. Volgens dat akkoord halveert een groep obligatiehouders, die gezamenlijk zeshonderd miljoen euro aan het warenhuis heeft geleend, de helft van zijn vordering. In ruil daarvoor krijgen de schuldeisers aandelen in HEMA. Het wachten was alleen nog op een akkoord van de Britse rechter, dat maandag werd gegeven. Om daadwerkelijk eigenaar te worden van het warenhuis moet ook een Nederlandse rechter nog toestemming geven.

De kans dat de schuldeisers HEMA binnenkort weer doorverkopen, is groot. Het consortium van investeringsmaatschappij Parcom, Jumbo-familie Van Eerd en oud-eigenaar Marcel Boekhoorn zouden geïnteresseerd zijn in een overname. Ook zou het Britse investeringsfonds Alteri, dat eerder speelgoedketen Intertoys overnam, in de race zitten en hebben twee burgerinitiatieven recent een bod uitgebracht. 

Reacties 2


Reinder Koornstra 25 aug, 11:11

Benieuwd wanneer er bij de HEMA weer over ‘de klant’ wordt gepraat!


J T 25 aug, 11:14

Maffia praktijken zijn dit!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!