Het onlangs failliet verklaarde Go Britan, onderdeel van moederbedrijf Rib Eye Steak, was de afgelopen drie jaar verlieslatend. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag. 

In 2020 had Go Britain een omzet van 700 duizend euro, maar leed het een verlies van 100 duizend euro, dat komt mede door de impact van de coronamaatregelen. In 2019 betrof het verlies 204 duizend euro en in 2018 zette het bedrijf een verlies van 154 duizend euro in de boeken. Wat de oorzaak van het faillissement geweest is, wordt nog nader onderzocht.

Voor een eventuele doorstart van het bedrijf zijn de curatoren in gesprek met twee ‘concrete kandidaten’. Een van de twee gegadigden zou de winkel in Tilburg en de webshop willen voortzetten, maar met die partij is tot dusver nog geen overeenstemming bereikt. 

Go Britain heeft vier winkels in Nederland, in Arnhem, Enschede, Tilburg en Rotterdam en een webshop. De winkels in Arnhem en Enschede zijn al gesloten en in de andere twee vestigingen wordt uitverkoop gehouden. Deze twee filialen blijven tot eind augustus open.

Foto: Google StreetView (de winkel in Arnhem)