Failliet Go Britain was al jaren verlieslatend

Het onlangs failliet verklaarde Go Britan, onderdeel van moederbedrijf Rib Eye Steak, was de afgelopen drie jaar verlieslatend. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag. 

In 2020 had Go Britain een omzet van 700 duizend euro, maar leed het een verlies van 100 duizend euro, dat komt mede door de impact van de coronamaatregelen. In 2019 betrof het verlies 204 duizend euro en in 2018 zette het bedrijf een verlies van 154 duizend euro in de boeken. Wat de oorzaak van het faillissement geweest is, wordt nog nader onderzocht.

Voor een eventuele doorstart van het bedrijf zijn de curatoren in gesprek met twee ‘concrete kandidaten’. Een van de twee gegadigden zou de winkel in Tilburg en de webshop willen voortzetten, maar met die partij is tot dusver nog geen overeenstemming bereikt. 

Go Britain heeft vier winkels in Nederland, in Arnhem, Enschede, Tilburg en Rotterdam en een webshop. De winkels in Arnhem en Enschede zijn al gesloten en in de andere twee vestigingen wordt uitverkoop gehouden. Deze twee filialen blijven tot eind augustus open.

Foto: Google StreetView (de winkel in Arnhem) 

Reacties 2


stanley Tjin 25 aug, 10:43

De mode is veranderd. De touch met de consument is verloren. Jammer. Als retailer hebben we het verloren om op deze voet door te gaan. De topjaren zijn voorbij. Jammer Vincent, Jammer Dik. grtn DFINE


Menel Jeff 19 nov, 17:12

Kanttekening bij de dit artikel. Het bedrijf heeft verlies geleden vanwege de 4 winkels die onder één bv werkzaam waren. Enschede en Tilburg hebben altijd, ook in Corona in de groene cijfers gezeten. Gelukkig heeft de winkel in Tilburg een doorstart gemaakt!!:) zet ‘m op Khalil!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!