Ook Amazon verwijdert producten met Zwarte Piet

Na bol.com besluit nu ook Amazon producten met Zwarte Piet te weren. De Amerikaanse webreus heeft de bewuste artikelen vandaag van zijn platform verwijderd, laat een woordvoerder weten aan het FD.

De woordvoerder laat niets los over de beweegredenen van het bedrijf om de producten te verwijderen. Amazon zou alleen verwijzen naar de voorwaarden voor externe verkopers, waarin staat dat het platform geen producten toestaat ‘die haat, geweld, raciale, seksuele of religieuze onverdraagzaamheid promoten, aanzetten of verheerlijken’. Gisteren stond de site nog bol van de Zwarte Piet-producten, ontdekte Adformatie

Het nieuwe beleid van Amazon is niet van toepassing op muziek, video’s, dvd’s en boeken. Voor die laatste categorie maakt ook bol.com een uitzondering ‘om censuur te voorkomen’. Bol.com-ceo Huub Vermeulen benadrukte eerder tegenover de krant dat de keuze om onder meer Zwarte Piet te weren ‘geen statement is’. “We willen alleen geen producten verkopen waar onze medewerkers en klanten zich niet prettig bij voelen. Als je ergens zelf niet in gelooft, moet je het ook niet verkopen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!