Bax Music boekt meer omzet, winst blijft gelijk

Bax Music boekt meer omzet, winst blijft gelijk

Muziekretailer Bax Music was vorig jaar goed voor een omzet van 115,7 miljoen euro. Een jaar eerder stond er nog zo’n 110,8 miljoen euro in de boeken, blijkt uit de recent gedeponeerde jaarrekening.

De nettowinst valt op het hoog fors lager uit dan in 2018 (124 duizend tegenover 265 duizend euro), maar dat komt door een belastingcorrectie. Zonder die correctie is het nettoresultaat vrijwel gelijk. De winst voor belastingen is flink toegenomen, van een kleine 185 duizend naar ruim 334 duizend euro. Dat komt doordat de kosten van Bax Music minder zijn gestegen dan de omzet.

Bax Music zag dat de resultaten in de eerste maanden van dit jaar in lijn waren met het businessplan, schrijft ceo Jochanan Bax in het jaarverslag. Door de coronacrisis ging daarna vooral de onlineverkoop flink in de lift. “Als de coronacrisis ons iets geleerd heeft is het dat onze e-commercebusiness goed voorbereid en gepositioneerd is om te opereren in een nieuw realiteit”, stelt Bax. Hoewel de onzekerheid over de economische situatie nog groot is, ziet hij ook voor dit jaar nog groeimogelijkheden.


 

Reacties 1


leon dorsey 3 sep, 11:56

Zo grote omzet, en dan toch maar zo lage winst.......

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!