Schuldeisers Galeria Kaufhof stemmen in met herstructurering

De schuldeisers van Galeria Karstadt Kaufhof hebben dinsdag ingestemd met het herstructureringsplan. Onderdeel daarvan is de sluiting van een groot aantal filialen en het schrappen van duizenden banen. Dat schrijft Zeit Online.

De leveranciers, verhuurders en andere schuldeisers zouden met het akkoord in totaal meer dan twee miljard euro inleveren dat Galeria hen nog verschuldigd is. De laatste grote warenhuisketen van Duitsland krijgt daarmee een tweede kans. “Vandaag markeert het startschot voor een nieuw begin, met een gezonde basis en uitzicht op een zekere toekomst”, aldus Galeria-cfo Miguel Müllenbach in een brief aan de werknemers.

Volgens de Duitse vakbond Ver.di staan er ruim vijfduizend banen op de tocht. Ook worden ten minste 47 warenhuizen gesloten als onderdeel van de herstructurering. Galeria Karstadt Kaufhof heeft op dit moment 172 warenhuizen in Duitsland. Het concern had het al langer moeilijk, maar kwam door de coronacrisis in nog zwaarder weer terecht. Het bedrijf verwacht dit jaar een miljard euro aan omzet mis te lopen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!