Aantal faillissementen detailhandel toegenomen

Aantal faillissementen detailhandel toegenomen

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn in week 35 49 bedrijven en instellingen failliet gegaan, waarvan vijf in de detailhandel. In week 34 waren maar twee retailondernemingen failliet verklaard. 

Tot en met week 35 van dit jaar zijn er 2.370 bedrijven en instellingen failliet verklaard, dat zijn er 153 minder dan diezelfde periode vorig jaar. 

In de maand augustus ging onder meer FNG Nederland failliet, het moederbedrijf van Miss Etam en Claudia Sträter. Ook voor Go Britain en de Nederlandse winkel van Ecoalf viel het doek.

Reacties 3


Robert Helmer 4 sep, 10:14

Wat een alarmerend bericht. Ik denk dat dit soort koppen mensen op het verkeerde been zet. De ene week meer en de andere week minder. Wanneer worden ze geregistreerd.
Zoals later blijkt zijn er dit jaar minder bedrijven failliet gegaan Publiceer dan vanaf januari t/m heden in vergelijking met vorig jaar zijn er dus minder bedrijven failliet.
Ik denk dat je dan een betrouwbaarder beeld neer zet. Voor het vertrouwen in de economie denk ik dat we dat allemaal wel kunnen gebruiken.
Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen.

Robert


Roel van de laar 4 sep, 10:43

ach.. het is toch immer zo dat de pers en berichtgevers alleen maar negatieve berichten interessant vinden om te publiceren. Ben het met Robert eens, laat echte en eerlijke vergelijkingen zien zodat de burger correct wordt ingelicht !! groet


Serge Den Belg 4 sep, 11:37

Inderdaad Roel en Robert,, slecht nieuws is nooit een goede raadgever. Ik was paar weken terug in Eindhoven en Maastricht en er was veel verkoop. De mensen herontdekken het plezier en de nood aan FUN shoppen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!