De rechtbank Amsterdam heeft de vorderingen van twee schuldeisers tegen HEMA afgelopen maandag afgewezen. De uitspraak volgt na een kort geding dat eind augustus tegen het warenhuis werd aangespannen.

In juni sloot HEMA een akkoord met zijn schuldeisers om de schuldenlast te verlagen. Twee schuldeisers gingen daarmee naar de rechter, met het verzoek HEMA te verbieden verdere stappen te ondernemen in die schuldenverlaging. De rechter ziet echter geen aanleiding om dit proces te stoppen. 

“Het sluiten van het akkoord was een belangrijke stap voor HEMA en de uitvoering hiervan kan nu ongehinderd doorgaan”, aldus HEMA-ceo Tjeerd Jegen. Het zogeheten herkapitalisatieproces is nu in zijn laatste fase. Bij de rechtbank ligt nu nog een verzoek van de schuldeisers om de verkoop van HEMA aan hen goed te keuren. 

Voor de verkoop van HEMA zijn nog twee partijen over: de Britse investeringsmaatschappij Alteri en Parcom. Bij de laatstgenoemde zitten ook voormalig HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn en de familie Van Eerd (Jumbo) aan tafel.