Bol.com stopt met verkoop van alcohol

Bol.com stopt met de verkoop van alcoholische dranken. Dat schrijft Trouw. Volgens de webshop kan de leeftijdscheck onvoldoende worden gewaarborgd. 

De alcoholische dranken gaan per direct in de ban, laat bol.com weten in een mail aan verkooppartners die drank aanbieden via het platform. De webshop, die nog geen twee jaar geleden startte met de verkoop van alcohol, zegt bang te zijn dat de dranken worden bezorgd bij minderjarige klanten. Volgens bol.com kunnen zowel de bezorgdiensten als de verkopers dit niet voldoende controleren. Het bedrijf verwijst daarvoor naar onderzoek van kenniscentrum bureau Nuchter. Bol.com zegt momenteel ‘in gesprek te zijn met de verkooppartners’ die alcohol aanbieden via zijn website en daar per direct mee moeten stoppen.

Een woordvoerder van PostNL bevestigt dat het bezorgbedrijf geen alcohol meer levert voor bol.com. Het bedrijf benadrukt dat de verkoper wettelijk verantwoordelijk is voor verkoop aan meerderjarigen, en dat de bezorgdienst enkel de leeftijd van de ontvanger checkt in opdracht van de verkoper.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!