Hier laat Prada zich van zijn stoere kant zien

Hier laat Prada zich van zijn stoere kant zien

Na onder meer Gucci heeft ook Prada onlangs een winkel geopend in het gloednieuwe winkelcentrum Miyashita Park in Tokio. In de nieuwe boetiek, waar de heren- en damesartikelen van het luxemerk samen in de kledingrekken hangen, laat Prada zich van zijn stoere kant zien.  

Voor het interieur van deze winkel sloeg Prada de handen ineen met designstudio OMA, dat eerder onder meer verantwoordelijk was voor het ‘next level’ warenhuis van het Zuid-Koreaanse Galleria. Het is niet de eerste keer dat het luxemerk samenwerkt met OMA; het bureau werd ook ingeschakeld voor het interieur van de Prada-boetiek in Los Angeles in 2002. OMA ontwierp speciaal voor die winkel de zogenoemde...

Na onder meer Gucci heeft ook Prada onlangs een winkel geopend in het gloednieuwe winkelcentrum Miyashita Park in Tokio. In de nieuwe boetiek, waar de heren- en damesartikelen van het luxemerk samen in de kledingrekken hangen, laat Prada zich van zijn stoere kant zien.  

Voor het interieur van deze winkel sloeg Prada de handen ineen met designstudio OMA, dat eerder onder meer verantwoordelijk was voor het ‘next level’ warenhuis van het Zuid-Koreaanse Galleria. Het is niet de eerste keer dat het luxemerk samenwerkt met OMA; het bureau werd ook ingeschakeld voor het interieur van de Prada-boetiek in Los Angeles in 2002. OMA ontwierp speciaal voor die winkel de zogenoemde ‘Prada spons’: het groene, schuimachtige materiaal dat ook in deze boetiek de muren bedekt. De designers lieten zich voor het materiaal naar eigen zeggen daadwerkelijk inspireren door een ‘gewone schoonmaakspons’, maar vergeleken honderden verschillende prototypes aan de hand van ‘de grootte van de gaten, de doorschijnendheid en kleur’ om tot het perfecte eindproduct te komen.

Hoewel deze Prada-winkel een eigen look and feel heeft, vind je ook hier de zwart-wit geblokte vloer die kenmerkend is voor de filialen van het modehuis. Dankzij het verlichte plafond en de video-muur aan de achterkant van de winkel, komen de items van het merk goed tot hun recht. Toonbanken van aluminium zorgen voor een moderne en eigentijdse uitstraling. 

De winkel is ongeveer driehonderd vierkante meter groot en biedt ruimte aan ‘unisex-versies’ van de dames- en herencollectie, maar ook aan de tassen, accessoires en schoenen van Prada. Daarnaast worden er exclusieve shirts met daarop ‘Shibuya Miyashita Park’ erop verkocht. 


Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!