Bever zet vanaf vandaag fietskoeriers in om online bestellingen te bezorgen. De buitenwinkel werkt daarvoor samen met Fietskoeriers.nl dat in meer dan dertig Nederlandse steden actief is.

De retailer wil de bezorging van zijn producten naar eigen zeggen beter aan laten sluiten bij zijn missie om heen Nederland naar buiten te krijgen. Bij de nieuwe bezorgmethode haalt een fietskoerier het pakket op bij de opslag van Bever in Pijnacker en brengt dit naar een hub aan de rand van Rotterdam. Daar wordt het gesorteerd, waarna een fietskoerier het de volgende werkdag bij de klant bezorgt. Als het pakket naar een andere stad moet, gaat het van de hub met een ‘groengasauto’ naar het sorteercentrum in Nieuwegein. Vanuit daar gaat het naar de hub in de stad van bezorging en wordt het eveneens per fiets geleverd bij de klant.

“Het introduceren van fietskoeriers sluit naadloos aan bij onze buitenproducten en onze ambitie om mensen te inspireren om meer tijd buiten door te brengen”, aldus Mirjam Fondse, manager supplychain bij Bever. “Ik ben dan ook heel blij dat we nu de mogelijkheid bieden om voor de gezonde ‘buitenlucht’-bezorgoptie te kiezen.”