'Aantal pintransacties fors gestegen'

Het aantal pintransacties aan de kassa was in augustus aanzienlijk hoger dan in diezelfde maand een jaar geleden. Ook betaalden Nederlanders een stuk vaker met iDEAL ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland.

Het aantal pintransacties steeg met zestien procent en er werd 38,3 procent vaker met iDEAL betaald. Dat is een stuk hoger dan de gemiddelde stijging van het aantal betalingen jaar op jaar (tien procent voor pinbetalingen en 28 procent voor iDEAL). Augustus geldt doorgaans als een rustige maand wat binnenlandse betalingen betreft. Volgens de Betaalvereniging is de stijging waarschijnlijk te verklaren door het feit dat relatief veel Nederlanders deze zomer in eigen land doorbrachten.

De omzet met contant geld was vóór de coronacrisis goed voor twintig procent van de totale omzet aan de winkelkassa. Sinds april is dat nog tien procent. Het aantal contactloze betalingen steeg van zeventig procent (van alle elektronische betalingen) vóór de lockdown naar 83 procent in augustus.

Ondanks de coronacrisis deden veel detailhandelbranches het qua pintransacties in de maand augustus aanzienlijk beter dan een jaar eerder. Onder meer marktverkopers, dieren- en plantenwinkels, voedingswinkels, supermarkten en warenhuizen haalden 25 tot 45 procent meer omzet uit pintransacties.
 

Reacties 1


b k 11 sep, 11:13

Ja de banken hebben de corrona crisis goed aangegrepen om de consument er van te overtuigen dat ze nog meer moeten pinnen :(

En die banken maar hun zakken vullen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!