HEMA is definitief verkocht aan de nieuwe eigenaren. Het verzoek van de schuldeisers om HEMA aan hen over te dragen is vrijdag goedgekeurd door de rechtbank in Amsterdam. 

Daarmee is ook het akkoord over structurele verlaging van de schulden door de rechter goedgekeurd. De bestaande obligatieschuld van HEMA, die oorspronkelijk 750 miljoen euro bedroeg, wordt meer dan gehalveerd. Daarnaast wordt de kaspositie van het warenhuis verbeterd door de uitgifte van een nieuwe obligatielening van 42 miljoen euro. 

Ceo Tjeerd Jegen zegt verheugd te zijn met de ‘zeer snelle’ uitspraak van de rechter. “Wij hebben steeds het volste vertrouwen gehad dat dit de juiste stap voor HEMA was en het sterkt ons dat de rechtbank ons daarin steunt”, aldus de topman. “Nu het proces kan worden afgerond, kunnen we ons weer volledig richten op het optimaal bedienen van onze klanten, het uitrollen van ons strategisch plan en het verder uitbouwen ons merk.”

HEMA is momenteel op zoek naar een nieuwe overnamekandidaat. Onder meer het consortium van investeringsmaatschappij Parcom, Jumbo-familie Van Eerd en oud-eigenaar Marcel Boekhoorn zou nog in de race zitten. Het warenhuis zegt dit proces voor het einde van het jaar te willen afronden.