Oproep burgemeester aan winkels: 'Verkoop geen messen aan kinderen'

Oproep burgemeester aan winkels: 'Verkoop geen messen aan kinderen'

Nederlandse winkels moeten stoppen met de verkoop van messen aan kinderen. Daartoe roept burgemeester Jan Hamming van de gemeente Zaanstad winkelketens als Blokker, HEMA, Xenos en IKEA op. 

Aanleiding voor zijn oproep is het besluit van Action om een leeftijdsgrens in te stellen voor de verkoop van messen. Action ging daartoe over nadat een wijkagent kinderen tussen de twaalf en veertien jaar op straat was tegengekomen met messen van de winkelketen. Action verkoopt geen messen meer aan jongeren onder de zestien.

Zo'n besluit zet volgens de burgemeester zoden aan de dijk. "De Politie Zaanstreek merkt op straat het verschil", schrijft hij op LinkedIN. Hij hoopt dan ook dat andere ketens het voorbeeld volgen. "Zo levert ook u uw bijdrage aan het terugdringen van wapenbezit onder de jeugd."

IKEA zegt tegen RTL Nieuws op de hoogte te zijn van de oproep: "Wij willen zeker in gesprek gaan met de burgemeester om te kijken hoe we aan een oplossing kunnen werken." Ook Blokker heeft kennisgenomen van de oproep en is zich er nog over aan het beraden.

Reacties

Enerzijds volledig mee eens. Van de andere kant: waar leg je de grens? Schroevendraaiers worden ook nogal eens als steekwapen gebruikt, dan ook maar geen schroevendraaiers meer verkopen aan jongeren?

Geplaatst door Jan Janssen op 14 september 2020 om 10:30

Laatste nieuws

RetailTrends