Jysk boekt recordomzet dankzij coronacrisis

Jysk boekt recordomzet dankzij coronacrisis

Jysk noteerde het afgelopen boekjaar een recordomzet van 4,1 miljard euro, 7,6 procent meer dan een jaar eerder. Volgens de Deense woonwinkelketen komt dat onder meer door de coronacrisis.

Topman Jan Bøgh wijst erop dat veel Europeanen besloten thuis te blijven. In plaats van geld uit te trekken voor vakantie staken ze het in hun huis. Voordat het coronavirus de kop opstak, ging het ook al goed met de verkopen. Hoewel de meeste winkels van Jysk in maart en april noodgedwongen de deuren moesten sluiten, verwacht Bøgh dat het aantal klanten op ongeveer hetzelfde niveau uitkomt als een jaar geleden.

Het afgelopen boekjaar opende Jysk 106 nieuwe winkels. In het huidige boekjaar doet de keten er nog een schepje bovenop: er komen ruim 150 winkels bij. Jysk kan nog geen winstcijfers presenteren, maar Bøgh verwacht dat die zich 'positief ontwikkelen'.

Jysk, dat veertig jaar bestaat, moest onlangs afscheid nemen van oprichter Lars Larsen. Hij overleed op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van leverkanker.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!