Intratuin start eerder met kerstshows wegens corona

Intratuin start eerder met kerstshows wegens corona

De eerste kerstshows van Intratuin worden nu al opgebouwd en gaan over twee weken open. Het tuincentrum begint een stuk eerder met de shows om de kerstdrukte te verspreiden.

Voorgaande jaren gingen de kersthows rond de herfstvakantie open, maar dit jaar is dat voor de meeste winkels de eerste week van oktober. Daarmee wil het tuincentrum voorkomen dat het te druk wordt in de winkels, waardoor verspreiding van het coronavirus op de loer ligt. 

Directeur Peter Paul Kleinbussink beaamt dat Intratuin er dit jaar wel heel vroeg bij is. "Maar de echte kerstfans, zoals de miniatuurdorpenbouwers, staan vaak al eerder voor de deur", zegt hij. "Nu mensen dit jaar gezien de omstandigheden minder de deur uitgaan en het thuis extra gezellig willen maken, verwachten we dat er extra vroeg met versieren wordt begonnen."

Het gaat om in elk geval 65 filialen in Nederland, België en Duitsland waar Intratuin zijn kerstshows eerder opent in vergelijking met voorgaande jaren. Daarnaast zijn vanaf half november de meeste vestigingen elke dag tot 21.00 uur geopend en moeten bredere paden, eenrichtingsverkeer, extra schoonmaakrondes en 'verkeersregelaars' bij drukke punten ervoor zorgen dat de anderhalve meter afstand goed wordt nageleefd. 

De aanloop naar Kerstmis is een belangrijke periode voor de tuinbranche. Vorig jaar haalde de sector naar schatting zo'n 115 miljoen euro omzet uit kerstbomen en andere kerstartikelen, een stijging van negen procent ten opzichte van een jaar eerder.

Reacties 1


T A 16 sep, 07:07

Wanneer beginnen ze met de Pasen?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!