Het gerechtelijk onderzoek naar de failliete modegroep FNG wordt verder uitgebreid. Er zijn ook aanwijzingen dat er sprake was van witwaspraktijken, zegt een woordvoerder van het Antwerpse parket tegen De Tijd.

Eerder werd bekend dat de onderzoeksrechter bekijkt of FNG zich onder meer schuldig maakte aan marktmanipulatie, valsheid in geschrifte en het verhinderen van het onderzoek van beurswaakhond FSMA naar FNG.

De drie oprichters van FNG zijn als verdachten aangemerkt. Twee van hen, Dieter Penninckx en zijn vrouw Anja Maes, zijn vrijdag opnieuw aangehouden. Ze zouden zich niet aan de voorwaarden van hun eerdere vrijlating hebben gehouden. Penninckx zit momenteel in de gevangenis op verdenking van fiscale fraude. Zijn vrouw en medeoprichter is onder elektronisch toezicht geplaatst. De derde oprichter Manu Bracke zou zich wel aan de voorwaarden hebben gehouden.

FNG werd in augustus failliet verklaard omdat het zijn schulden niet kon aflossen. In België neemt het Nederlandse vanHaren veertig van de pakweg honderd winkels van dochterbedrijf Brantano over. De Nederlandse tak van FNG, met de merken Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss, werd eerder deze maand overgenomen door zakenman Martijn Rozenboom.