VanHaren wil toch 300 medewerkers Brantano overnemen

VanHaren wil toch 300 medewerkers Brantano overnemen

VanHaren wil toch zo'n driehonderd medewerkers van Brantano een baan aanbieden in de veertig overgenomen winkels. Dat laat de retailer weten aan De Standaard.

Eerder liet de Nederlandse schoenenketen nog weten enkel de winkels over te nemen. VanHaren zei er samen met de sociale partners alles aan te doen om 'zo zorgvuldig mogelijk de beste oplossingen uit te werken' wat betreft de toekomst van de werknemers. "Dat was omdat we zelf nog niet alle informatie hadden", aldus Bie Buelens, die vorige week werd benoemd tot chief transformation officer. 

De directie van de schoenenketen heeft de vakbonden nu laten weten dat de oud-medewerkers van Brantano als eerste de kans krijgen op een baan in de nieuwe Belgische vanHaren-filialen. Het gaat om maximaal driehonderd arbeidsplekken waarvan 250 vaste banen, aangevuld met tijdelijke werknemers en stagiairs. Daarbij zullen de werknemers hun huidige loonsvoorwaarden behouden. Vóór het faillissement werkten er bijna negenhonderd mensen bij Brantano, onder wie 647 winkelmedewerkers.

VanHaren maakte vorige week bekend welke veertig Brantano-winkels worden overgenomen. De filialen sluiten per oktober hun deuren en heropenen geleidelijk vanaf februari volgend jaar onder de vlag van vanHaren. Met de overname verdriedubbelt de keten zijn winkelbestand in België. Voor de voormalige winkels van Brantano in Wallonië zouden zich inmiddels ook meerdere overnamekandidaten hebben gemeld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!