Eigenaar Mall of the Netherlands stelt financieel noodplan op

Unibail-Rodamco-Westfield, eigenaar van Mall of the Netherlands, heeft een financieel noodplan opgesteld. De vastgoedreus wil in totaal negen miljard euro bezuinigen en ophalen om de crisis heelhuids te doorstaan.

Unibail-Rodamco-Westfield heeft winkelcentra over de hele wereld en, hoewel de winkelbezoeken inmiddels weer wat aantrekken, ondervindt op de meeste plekken nog veel last van de coronacrisis. In de Europese winkels waren er de afgelopen maand volgens Unibail-Rodamco-Westfield een kwart minder bezoekers ten opzichte van vorig jaar. In de Nederlandse winkelcentra, waaronder Stadshart Zoetermeer en Stadshart Amstelveen, bedroeg de daling 23 procent.

Om de crisis het hoofd te bieden wil de vastgoedreus 3,5 miljard euro ophalen door extra aandelen uit te geven en daarmee zijn schuldenlast te verlagen. Daarnaast wil het bedrijf een miljard euro besparen door minder dividend uit te keren en wil het korten op zijn kapitaaluitgaven, bovenop de 2,2 miljard euro aan plannen die eerder geschrapt werden. De verkoop van vastgoed moet nog eens vier miljard euro opleveren. Welke gevolgen de bezuinigingen voor de Nederlandse winkelcentra hebben, is nog niet duidelijk.

Naast het gebrek aan winkelend publiek zorgen ook de huurachterstanden van de ondernemers in de winkelcentra voor een probleem voor het vastgoedbedrijf. Daarover voert Unibail-Rodamco-Westfield momenteel nog onderhandelingen. De officiële opening van The Westfield Mall of the Netherlands is door het coronavirus uitgesteld tot begin volgend jaar. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!