Tom Tailor volledig in Chinese handen

De noodlijdende modeketen Tom Tailor is volledig in Chinese handen gekomen. Investeringsmaatschappij Fosun had al de meeste aandelen verworven.

Tom Tailor kreeg in juni extra financiële steun van de Duitse overheid. Het ging om een financiering van honderd miljoen euro met staatsgarantie. De banken stemden ermee in om de reeds bestaande financiering, van in totaal 335 miljoen euro, tegen grotendeels ongewijzigde voorwaarden te verlengen tot september 2024.

Tom Tailor kampt sinds begin dit jaar met verlies door tegenvallende resultaten, vooral van dochteronderneming Bonita. De coronacrisis maakt de financiële situatie bij het bedrijf nog nijpender. Bij Tom Tailor werken zo'n 3400 mensen in dertig landen. Het merk heeft 453 eigen winkels, 178 franchisefilialen, 2581 shop-in-shops en wordt op 7432 andere plekken verkocht.

 

 

Reacties 2


D Db 20 sep, 09:28

Dit is bedenkelijk en voer voor de complot denkers waaronder Trump, corona is volgens hen bewust vanuit China de wereld in gebracht om de wereldeconomie om zeep te helpen, om zo alles voor een appel en een ei over te kunnen nemen om uiteindelijk de grootste economie te worden en alle macht naar zich toe te trekken, zou er dan toch een kern van waarheid achter schuilen.


Adri Sebrechts 21 sep, 10:54

Wordt zo ongemerkt en langzaam, alles wat het westen ooit heeft opgebouwd, door de Chinezen overgenomen !!!?????

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!