Superdry boekt minder omzet, verlies neemt fors toe

Superdry boekt minder omzet, verlies neemt fors toe

Superdry heeft het afgelopen boekjaar bijna twintig procent minder omzet geboekt dan een jaar eerder. Het verlies voor belastingen verdubbelde bijna, blijkt uit de maandag gepubliceerde jaarcijfers.

Superdry was goed voor omgerekend zo'n 768 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog ruim 950 miljoen. Het verlies voor belastingen kwam uit op bijna 182 miljoen euro tegenover 97,3 miljoen vorig jaar. Volgens Superdry heeft de coronacrisis er flink ingehakt. Die heeft er onder meer toe geleid dat alle winkels gedurende de gehele laatste maand van het boekjaar gesloten waren.

Superdry laat weten blij te zijn met de ontwikkeling van e-commerce. De webshop is in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar in omzet bijna verdubbeld ten opzichte van een jaar terug. Daarnaast komen de winkelverkopen voorzichtig weer op gang. Bijna alle vestigingen zijn weer open. Gezien de onzekerheden durft Superdry weinig voorspellingen te doen voor het komende jaar. 

Het Britse modebedrijf staat sinds vorig jaar weer onder leiding van oprichter Julian Dunkerton. Het merk opereert in 55 landen en heeft zo'n 250 eigen winkels en vijfhonderd franchisevestigingen. Superdry is zowel in Europa als in de Verenigde Staten actief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!