'Winkelgebieden Maastricht, Zwolle en Enschede hardst getroffen door corona'

'Winkelgebieden Maastricht, Zwolle en Enschede hardst getroffen door corona'

Onder meer de winkelgebieden in Maastricht, Zwolle, Enschede, Den Bosch en Arnhem zijn het hardst getroffen door de coronamaatregelen. Dat blijkt uit onderzoek van Locatus over het afgelopen halfjaar. 

Naast de genoemde vijf steden hadden ook winkeliers in de centra van Drachten, Tilburg, Roermond, Goes en Leeuwarden het meest last van een terugloop aan bezoekers. Waar winkelgebieden harde klappen hebben geïncasseerd, deden woonboulevards en winkelcentra de afgelopen maanden betere zaken. ‘Hoe kleiner een winkelgebied hoe minder zwaar een winkelgebied wordt getroffen door corona. Vooral als zo’n centrum met name gericht is op dagelijkse boodschappen’, aldus Locatus.

Op het dieptepunt was het aantal passanten in de belangrijkste Nederlandse winkelstraten op een niveau van iets meer dan twintig procent ten opzichte van vóór de crisis. Na versoepeling van de maatregelen trok het aantal bezoekers weer aan, maar vanaf half juli stagneerde de toename. In de eerste weken van september kwam het aantal passanten uit op iets meer dan vijftig procent ten opzichte van 7 maart.

Als gevolg van de crisis verwacht Locatus dat eind volgend jaar zo’n 21.500 panden (zowel retail als horeca en diensten) leeg komen te staan, een leegstandspercentage van 9,9 procent. Op dit moment staan 16.500 panden leeg.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!