Amazon introduceert klimaatvriendelijk label

Amazon heeft het label Climate Pledge Friendly geïntroduceerd. Producten die voorzien zijn van dit nieuwe label hebben één of meer duurzaamheidscertificeringen ‘die helpen bij het behoud van de natuur’.

Het gaat in totaal om negentien duurzaamheidskeurmerken van gecertificeerde partners, bijvoorbeeld met betrekking tot de CO2-uitstoot of milieuvriendelijke verzending naar de klant. Amazon zegt op dit moment 25 duizend producten op zijn website van het Climate Pledge Friendly-label te hebben voorzien, onder meer in de categorieën boodschappen, huishouden, mode, beauty en elektronica. 

Als onderdeel van het Climate Pledge Friendly-initiatief kondigt de Amerikaanse webreus ook ‘Compact by Design’ aan: een nieuwe duurzaamheidscertificatie bedoeld voor producten met een ‘efficiënter ontwerp’. Bijvoorbeeld een kleinere, duurzamere verpakking waarvoor minder grondstoffen zijn gebruikt en die makkelijker te verzenden is. Volgens Amazon zorgen dergelijke kleine veranderingen uiteindelijk voor een significante vermindering van CO2-uitstoot.

Prime Day
Prime Day, het koopjesfestijn van Amazon, vindt dit jaar naar verluidt plaats op 13 oktober. Prime Day wordt normaal gesproken in juli gehouden, maar werd uitgesteld wegens de pandemie. Volgens ingewijden heeft Amazon zijn Amerikaanse distributiemedewerkers al verzocht om de dagen tussen 13 en 20 oktober te blokken in hun agenda om zich voor te bereiden op de bestelwoede. Amazon maakt vooralsnog niet bekend of Prime Day ook in andere landen, waaronder Nederland, op 13 oktober valt.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!