LVMH en Tiffany’s weigeren tot akkoord te komen

LVMH en Tiffany’s weigeren met elkaar rond de tafel te gaan om alsnog tot een akkoord te komen rondom de overname van de juweliersketen. Dat meldt persbureau Bloomberg. De partijen slaan hiermee het advies van de rechtbank in Delaware in de wind.

Beide bedrijven zeggen niet met elkaar in gesprek te willen gaan, maar bereiden zich in plaats daarvan voor op de rechtszaak die begin januari plaatsvindt. Het Franse luxeconcern LVMH vroeg de Europese Commissie vorige week nog om toestemming om Tiffany’s over te nemen. Daarmee wil het bedrijf aan kunnen tonen dat aan alle voorwaarden van de deal, waarmee zo’n zestien miljard dollar is gemoeid, is voldaan.

Aan het begin van deze maand liet het Franse luxeconcern nog weten van de overname af te zien, wegens de importheffingen van de Verenigde Staten op goederen uit Frankrijk en het uitstellen van de officiële overname door Tiffany’s. Daarop besloot de juweliersketen naar de rechter te stappen. Volgens Bloomberg wil LVMH de overnamedeal, waarvan de deadline op 24 november verloopt, koste wat het kost afbreken. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!