'Spannende weken voor de retailsector'

Brancheorganisaties hebben begrip voor de nieuwe coronamaatregelen die maandagavond tijdens de persconferentie zijn afgekondigd. Het winkeluurtje voor kwetsbare groepen komt terug en er wordt weer een deurbeleid gevoerd. De nieuwe richtlijnen zorgen voor ‘drie spannende weken’, stelt INretail.

Het Centraal Bureau voor Levensmiddelen (CBL) zegt tegen De Telegraaf dat het in overleg gaat met het kabinet over de openingsuren voor kwetsbare groepen. “Er is ruimte voor maatwerk om dat ’s ochtends en ’s middags te regelen”, zegt een woordvoerder van het CBL tegen de krant. “Wij willen dat iedereen gewoon veilig boodschappen kan doen. Maar het deurbeleid kan wel per locatie verschillen.”

De brancheorganisatie is vooral blij dat er geen mondkapjesplicht gaat gelden. “Vooral voor de werknemers in de supermarkt is dat fijn, want het is erg zwaar om op die manier te werken.”

INretail zegt in een reactie de maatregelen evenwichtig en tegelijkertijd ‘uitdagend voor iedereen’ te vinden. Volgens de brancheorganisatie gaan we drie spannende weken tegemoet. Als de nieuwe regels hun vruchten afwerpen, hoopt INretail dat daarna weer iets meer mogelijk wordt. “Dat is cruciaal voor de laatste maanden van het jaar, die voor de retail zeker dit jaar extra belangrijk zijn.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!