LVMH beschuldigt Tiffany van 'wanbeheer' tijdens pandemie

LVMH beschuldigt Tiffany van 'wanbeheer' tijdens pandemie

LVMH heeft een tegenaanklacht ingediend bij de rechtbank in Delaware om onder de overname van Tiffany uit te komen. De juweliersketen heeft niet genoeg gedaan om zich voor de gevolgen van de pandemie in te dekken, stelt het luxeconcern. 

LVMH hekelt het feit dat Tiffany in de overnamedeal vorig jaar geen gebruikelijke bepaling heeft opgenomen voor de gevolgen van een pandemie of andere volksgezondheidscrisis. Dit terwijl de juweliersketen zich wel indekte voor eventuele cyberaanvallen en de gevolgen van de protesten in Hong Kong. 'De pandemie, waarvan de gevolgen verwoestend en blijvend zijn voor Tiffany, heeft een onweerlegbaar materieel nadelig effect veroorzaakt', aldus LVMH.

De Louis Vuitton-eigenaar spreekt van 'wanbeheer' en 'schending van verplichtingen' bij Tiffany tijdens de pandemie. Zo zou het bedrijf ondanks de verliezen torenhoge dividenden hebben uitgekeerd en zich onnodig in de schulden hebben gewerkt. LVMH zegt zich daarentegen volledig te hebben gehouden aan zijn verplichtingen rondom de deal. 

Met de aanklacht, die in totaal 97 pagina’s telt, hoopt LVMH alsnog onder de miljardendeal uit te kunnen komen. Tiffany heeft op zijn beurt een rechtszaak aangespannen om de overname alsnog te forceren. De twee partijen lieten eerder deze week weten niets te zien in het verzoek van de rechter om met elkaar rond de tafel te gaan en zo tot een akkoord te komen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!