De detailhandel heeft in augustus 10,2 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. Online werd zelfs een stijging van 41,6 procent gerealiseerd ten opzichte van augustus 2019. Dat meldt het CBS.

De omzetstijging werd zowel in de foodsector als de non-foodsector gerealiseerd. Het verkoopvolume lag daarnaast 9,3 procent hoger dan vorig jaar.

Binnen de non-food groeide de omzet in augustus met acht procent. Het volume is 7,6 procent gestegen. In augustus is ook de impact van de coronamaatregelen zichtbaar in de resultaten, maar minder dan de vijf maanden daarvoor.

De hoogste omzetstijgingen zijn gerealiseerd in de doe-het-zelfsector, de keukens en vloeren, winkels in consumentenelectronica, witgoed en winkels in meubel en woninginrichting. Ook drogisterijen zetten na twee maanden van omzetdaling weer een stijging neer. Ook binnen de schoenenwinkels werd - net als in juli - weer een kleine omzetgroei neergezet. Voor de kledingwinkels geldt een minimale krimp voor augustus. 

Binnen de foodsector werd 7,6 procent meer omgezet dan in augustus 2019. Het verkoopvolume nam toe met zes procent. Supermarkten noteerden een omzetstijging van 7,4 procent ten opzichte van vorig jaar en voor speciaalzaken gold een omzettoename van 9,6 procent. 

In augustus was de online-omzet 41,6 hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Webwinkels hebben 34 procent meer omgezet. Multi-channelers groeiden met 53,4 procent.