Mondkapjesadvies kabinet maakt geen verschil voor beleid retailers

De meeste retailers zullen klanten niet verplichten een mondkapje in de winkel te dragen. Ook niet nu het kabinet het dringende advies geeft in publieke ruimtes en winkels dat wel te doen. Dat schrijft de NOS

"Wij gaan geen plicht opleggen", zegt een woordvoerder van het Centraal Bureau voor Levensmiddelen (CBL). "Wij ondersteunen het advies en communiceren dat aan de klant." Het CBL laat de keuze aan de klant, om zo discussies aan de deur te voorkomen en agressie tegen medewerkers uit te sluiten. Winkels in de foodbranche volgen het advies van het CBL op. 

Een woordvoerder van een drogisterijketen laat aan de NOS weten 'een vriendelijk verzoek te doen aan zijn klanten'. "Mensen die geen mondkapje dragen, gaan wij niet weigeren."

Het kabinet kwam woensdag met het dringende advies om in het hele land mondkapjes te dragen in publieke ruimtes, waaronder ook in winkels. Eerder gold het alleen voor de drie grote steden. Onder meer HEMA liet toen al weten klanten niet te verplichten het mondmasker te dragen. Ook Action laat het bij een advies aan zijn klanten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!