Doek valt voor 135 jaar oude modezaak Tasche

Tasche Mode in Hengelo en Oldenzaal is failliet. Het bedrijf bestaat al sinds 1885.

De herinrichting van de Enschedesestraat in Hengelo is een van de oorzaken van het faillissement, zegt curator Gerrit Beekman tegen Tubantia. Door de werkzaamheden was de loop eruit. "Er lagen al plannen om de verliezen een halt toe te roepen en met schuldeisers om tafel te gaan zitten." Maar het coronavirus gooide roet in het eten. "Dat was inderdaad de druppel die de emmer deed overlopen." Bij de vestiging in Oldenzaal zijn nauwelijks opbrekingen geweest, maar die zaak is vermoedelijk meegezogen in het verlies van de winkel in Hengelo.

De curator kan nog niets zeggen over een eventuele doorstart. Vooralsnog lijkt het erop dat de winkels zaterdag voor het laatst open zijn. Bij Tasche Mode werken 29 mensen. Sinds vorig jaar werd er behalve vrouwenkleding ook mannenkleding verkocht.

Foto: Google Street View

Reacties 3


Bas . 3 okt, 21:19

Als de herinrichting de grootste oorzaak was, waarom is de rest dan niet failliet? Klanten zeggen dat het kwam door een aanpassing van het assortiment. (Gestopt met kinderkleding.)


Jelle Nuijen 5 okt, 10:34

Als het moeilijk gaat, blijf dan bij je leest, daar heb toch de meeste kennis van. Toch erg jammer, weer een collega weg . Toch heel veel sterkte.


Sylvie Muskers 5 okt, 22:26

Dit gebeurt vaker aangestuurd door gemeenteraden die niet gehinderd worden door enige kennis over winkelgebieden. Zijn eerst schoolmeester en gaan in een gemeenteraad zitten. Mogen dan de baas spelen over vernieuwingen van het centrum. En houden geen rekening met afsluitingen koopstromen enz. soms net desastreuse gevolgen. Zeist is daar een mooi voorbeeld van daar rijden nog steeds, bussen, auto;s en vrachtverkeer door (de belangrijkste winkelstraat) er is daar veel leegstand in deze straat laatst telde ik 6 panden leeg naast elkaar op wat ooit beste deel van de Slotlaan was. Wat ook bijzonder is dat het voormalige V&D pand eindelijk sinds eind vorig jaar ook weer open is. daar zit de prijsmepper is (dit is de outlet van het Kruidvat en Trekpleister hoe diep kun je zakken als winkelgebied, doordat er in het verleden en nog steeds de verkeerde keuzes zijn gemaakt door mensen die dus niet gehinderd worden door enige kennis.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!