Tommy Hilfiger lanceert webshop voor circulaire kleding

Tommy Hilfiger heeft een nieuw initiatief gelanceerd om oude kledingstukken te hergebruiken. De pilot van 'Tommy for Life' vindt als eerste plaats in Nederland, meldt FashionUnited

Klanten van het modemerk worden vanaf vandaag gevraagd om hun oude en beschadigde kledingstukken in te leveren in de winkel of via de post op te sturen. In ruil daarvoor ontvangen ze kortingsvouchers. Reparatiebedrijf The Renewal Workshop zoekt voor Tommy Hilfiger de items uit, maakt ze schoon en repareert ze. Kledingstukken die niet meer gerepareerd kunnen worden, worden samengesteld tot nieuwe designs of veranderd in garen. Ook beschadigde kledingstukken uit de eigen leveringsketen worden op die manier gerecycled. 

De herstelde, limited edition-items worden vervolgens verkocht via de nieuwe webshop Tommyforlife.com, onderverdeeld in drie categorieën: relovedrefreshed en remixed - waarvan die laatste categorie vanaf volgend jaar beschikbaar is. "Het is nu echt tijd om serieuze, impactvolle veranderingen in de mode-industrie te implementeren", aldus Martijn Hagman, Tommy Hilfiger Global en PVH Europe ceo. De proef wordt in 2021 uitgerold naar andere Europese markten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!