FNG-oprichter voorlopig nog niet op vrije voeten

FNG-oprichter voorlopig nog niet op vrije voeten

Dieter Penninckx, een van de drie oprichters van de failliete modeketen FNG, blijft voorlopig in de gevangenis. De raadkamer in Mechelen besloot dat Penninckx onder voorwaarden zou vrijkomen, maar het parket ging meteen daarop in beroep. Dat schrijft De Standaard

Dit betekent dat de FNG-oprichter nog ten minste twee weken in de gevangenis blijft, totdat zijn dossier voorkomt bij de kamer van inbeschuldigingstelling. Wanneer het proces van start kan gaan is nog niet duidelijk, omdat het onderzoek nog loopt. Penninckx werd een maand geleden gearresteerd op verdenking van het schenden van de voorwaarden voor zijn invrijheidstelling. Zijn partner en mede-oprichter Anja Maes werd ook gearresteerd, maar werd onder elektronisch toezicht vrijgelaten. 

De twee waren, samen met de derde FNG-oprichter Manu Bracke, in augustus al eens opgepakt en verhoord. Het trio wordt verdacht van valsheid in geschrifte, het indienen van valse jaarrekeningen, manipulatie van de beurskoers, misbruik van vennootschapsgoederen en belemmering van het onderzoek door de beurswaakhond FSMA. De FNG-oprichters werden vrijgelaten, maar onder strikte voorwaarden. Het Antwerpse parket wilde in september niet zeggen welke voorwaarden Penninckx en Maes hebben geschonden.

Reacties 1


bloem piebloem 14 okt, 10:45

Wellicht dat Bron hem snel gezelschap komt houden...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!