IKEA neemt gebruikte meubels terug van klanten

Britse klanten van IKEA kunnen nu hun gebruikte meubels terugbrengen naar de winkel. Dat meldt Charged Retail. De zogeheten buy back-actie is onderdeel van IKEA's duurzaamheidsstrategie. De service wordt 'heel binnenkort' ook in Nederland uitgerold, liet country sustainability manager Hanneke van de Vijfeijke weten tijdens Changemakers in Retail

Voordat je een meubel terugbrengt naar de winkel, moet je deze op de website aanmelden. Vervolgens kun je het - compleet en wel - naar de servicebalie van IKEA brengen. 

Afhankelijk van de staat van het meubel krijgen klanten een tegoedbon die ze bij IKEA kunnen besteden. Voor items die zo goed als nieuw zijn, ontvangt de klant vijftig procent van de originele prijs. Ingeleverde meubels worden weer te koop aangeboden bij de koopjeshoek. Als de producten niet meer verkoopbaar zijn, recyclet IKEA ze.

Van de Vijfeijke spreekt van 'een nieuwe stap in onze circulariteitsreis'. Met het initiatief hoopt de Zweedse meubelgigant een duurzaam leven makkelijker en betaalbaar te maken voor iedereen. Het terugbrengen van meubels kan vooralsnog alleen in Groot-Brittannië.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!