'Omzet in grote steden 38 procent lager'

'Omzet in grote steden 38 procent lager'

Winkels in grote steden kampen door de aangescherpte coronamaatregelen met dramatische omzetdalingen, zegt brancheorganisatie INretail. In dertien onderzochte steden kwamen de verkopen vorige week gemiddeld 38 procent lager uit dan een jaar eerder.

In Rotterdam kelderde de omzet met maar liefst 56 procent. Amsterdam en Eindhoven volgen met een daling van 49 procent, Utrecht en Breda noteren beide een afname van 46 procent.

In zeven van de dertien steden nam het aantal bezoekers aan het centrum met minaal vijftig procent af. Amsterdam en Eindhoven spannen de kroon met een teruggang van 61 procent. Utrecht, Den Haag en Breda volgen vlak daarna.

Reacties 6


Dr. h.c. Theo Terdu 21 okt, 10:42

Het zijn niet alleen de Covid-19 maatregelen. Vergeet niet dat er nagenoeg geen toeristen meer zijn (Nederland is streng verboden gebied voor het buitenland) en dat wreekt zich. De constatering is één ding. Maar wat is de oplossing op langere termijn?


Joost Kriek 21 okt, 11:23

En dan moet je er rekening mee houden dat bijvoorbeeld in Rotterdam bij winkelcentra zoals Alexandrium en de Markthal het al vreselijk slecht ging voor Corona. Daar voltrekt zich nu een ramp voor die ondernemers en ze zitten met een verhuurder die voor de bühne zegt mee te denken maar in de praktijk weinig doet.


Danielle N. 21 okt, 13:55

Dat is niet waar Joost Kriek. De leegstand in Alexandrium was in de jaren voor Corona erg laag, en op sommige momenten zelfs 0. Ook onze omzet is helaas gekelderd sinds maart, naar in december draaiden we met kerst onze hoogste ooit.

Dus beweringen die niet kloppen.


Joost Kriek 21 okt, 15:45

Wel waar, ik kan het weten want ben betrokken geweest bij verschillende partijen die aan de noodbel trokken voor Alexandrium en mede Markthal. Dat jullie een goede omzet draaiden zegt nog niet dat het gehele centrum goed ging. Waarschijnlijk werk jij dan bij Rituals want dat was een van de weinige zaken die goed draaiden. Je kan trouwens ook op oude nieuwsberichten terugzien dat de malaise in het Alexandrium al jaren aan de gang is. Dit is geen aanklacht tegen de mensen die daar werken, in het centrum of voor het centrum maar Alexandrium is al lang niet meer de succes van 10 jaar geleden.


Marcel Schwegler 21 okt, 17:30

Inretail, vertegenwoordigd meerdere branches. Het gaat lang niet slecht in alle branches. Het online gebeuren wordt niet mee geteld. Bovendien loopt de Inretail CAO af, en moeten de gesprekken gestart worden.


Cees S 23 okt, 10:04

Gratis thuis bezorgd of parkeergeld betalen? Shoppen is er niet meer bij, je kan tenslotte niet meer op terras zitten.

Minder bezoekers = minder parkeerders. Gemeenten (bv Drachten); dus hogere parkeertarieven om zelfde inkomen te krijgen voor gemeente???

Reclamebelasting omhoog om boompjes te planten, om binnenstad aantrekkelijk te maken. Woz omhoog, omdat wortels van bomen straatwerk aantasten.

MEGA oh nee Giga distributie centra's zeggen genoeg.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!