Er hebben zich enkele partijen gemeld die Miss Etam willen overnemen. Dat meldt eigenaar Martijn Rozenboom desgevraagd aan RetailNews. Maar een doorverkoop is volgens hem voorlopig niet aan de orde.

"Als de toekomst uitwijst dat dat wel zou moeten gebeuren, dan kan dat gaan gebeuren. Maar ik zeg niet dát het gebeurt", aldus Rozenboom. Hij staat er dus wel open voor? "Ik ga daar de komende tijd over nadenken."

Rozenboom nam Miss Etam vorige maand over na het faillissement van de Belgische modegroep FNG. Ook het veel kleinere Steps valt eronder. Expresso en Claudia Sträter werden door Rozenboom al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep. Inmiddels zijn zeker twintig van de ruim honderd winkels van Miss Etam gesloten, volgens Rozenboom vooral door verhuurders die 'dwarsliggen'. De managing director en de commercieel directeur zijn intussen vertrokken.

De ondernemingsraad van Miss Etam liet eerder op de dag weten af te zien van een gang naar de Ondernemingskamer. Reden hiervoor is dat Rozenboom heeft besloten de OR te erkennen, met terugwerkende kracht tot de datum dat hij de keten overnam. Volgens bestuurder Martin Pikaart van vakbond AVV, die optreedt als woordvoerder, kan de OR nu meer invloed uitoefenen op de gang van zaken bij het bedrijf. "Wij houden er rekening mee dat Rozenboom bezig is met een verdere doorverkoop van Miss Etam en Steps op korte termijn. Daarom nemen wij het zekere voor het onzekere met een snelle erkenning van de positie van de ondernemingsraad in plaats van een gerechtelijke procedure met mogelijk te late of negatieve uitkomst."

Wel is er volgens Pikaart nog veel onduidelijk over de verkoop van FNG aan Rozenboom. Zo zou de curator hebben geadviseerd dat een vierkoppig management samen de raad van bestuur zou vormen. Rozenboom zegt hier niet van op de hoogte te zijn, stelt de vakbond. AVV en de OR hebben daarom de rechter gevraagd om de koopovereenkomst en het biedingsproces openbaar te maken.