Rozenboom: partijen hebben interesse in overname Miss Etam

Rozenboom: partijen hebben interesse in overname Miss Etam

Er hebben zich enkele partijen gemeld die Miss Etam willen overnemen. Dat meldt eigenaar Martijn Rozenboom desgevraagd aan RetailNews. Maar een doorverkoop is volgens hem voorlopig niet aan de orde.

"Als de toekomst uitwijst dat dat wel zou moeten gebeuren, dan kan dat gaan gebeuren. Maar ik zeg niet dát het gebeurt", aldus Rozenboom. Hij staat er dus wel open voor? "Ik ga daar de komende tijd over nadenken."

Rozenboom nam Miss Etam vorige maand over na het faillissement van de Belgische modegroep FNG. Ook het veel kleinere Steps valt eronder. Expresso en Claudia Sträter werden door Rozenboom al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep. Inmiddels zijn zeker twintig van de ruim honderd winkels van Miss Etam gesloten, volgens Rozenboom vooral door verhuurders die 'dwarsliggen'. De managing director en de commercieel directeur zijn intussen vertrokken.

De ondernemingsraad van Miss Etam liet eerder op de dag weten af te zien van een gang naar de Ondernemingskamer. Reden hiervoor is dat Rozenboom heeft besloten de OR te erkennen, met terugwerkende kracht tot de datum dat hij de keten overnam. Volgens bestuurder Martin Pikaart van vakbond AVV, die optreedt als woordvoerder, kan de OR nu meer invloed uitoefenen op de gang van zaken bij het bedrijf. "Wij houden er rekening mee dat Rozenboom bezig is met een verdere doorverkoop van Miss Etam en Steps op korte termijn. Daarom nemen wij het zekere voor het onzekere met een snelle erkenning van de positie van de ondernemingsraad in plaats van een gerechtelijke procedure met mogelijk te late of negatieve uitkomst."

Wel is er volgens Pikaart nog veel onduidelijk over de verkoop van FNG aan Rozenboom. Zo zou de curator hebben geadviseerd dat een vierkoppig management samen de raad van bestuur zou vormen. Rozenboom zegt hier niet van op de hoogte te zijn, stelt de vakbond. AVV en de OR hebben daarom de rechter gevraagd om de koopovereenkomst en het biedingsproces openbaar te maken.

Reacties 4


T P 22 okt, 18:26

Jumbo heeft interesse in Miss Etam😂😂😂😂


Hans Spekman 22 okt, 12:16

De OR en de vakbonden denken hier alert te zijn en het spel slim te spelen. Natuurlijk is het lastig vechten tegen iemand die constant op het randje loopt van wat net wel mag maar inderdaad kan je nu al voorzien hoe dit gaat aflopen. Het management treft hier natuurlijk ook grote blaam door in 1e instantie met deze meneer in zee te gaan. Dat was waarschijnlijk niet vrij van eigen belang maar vooral kortzichtig. De OR draait nu volle bak mee met de heer Rozenboom. Samen op weg naar een verdere sanering totdat een andere markt-partij de boel overneemt "going concern" dan wel uit een faillissement. Echter, er is veel kapot gemaakt, veel mensen gefrustreerd, veel winkels dicht en ook teleurgestelde klanten. Eén van de weinige ketens op damesmode die nog kansrijk was is nu vakkundig om zeep geholpen door een Belgische oplichter en een Nederlandse.......bedrijvendokter. Tegen de OR zou ik willen zeggen: "geloof niet wat er gezegd wordt, maar reken deze eigenaar direct af op zijn daden en dat dagelijks". Succes


Joke VdE 21 okt, 19:42

Haha bij de ‘opheffingsuitverkoop ‘ bij expresso staat op een groot bord aangegeven welk item nu wat kost.
En daar staat bij alle namen ook al Miss Etam vermeld, wat de korting zal zijn.
Dus dat weet die gast allang.


Max vdU 21 okt, 18:05

Zodra de oude voorraad is verkocht, er was extra veel omdat vanwege Corona minder verkocht werd zal hij de boel wel weer doorverkopen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!