Mega World: herstelplan zonder sluitingen en ontslagen

Mega World: herstelplan zonder sluitingen en ontslagen

Het noodlijdende Mega World, de opvolger van Blokker in België, heeft een herstelplan klaarliggen. Daarin is geen sprake van winkelsluitingen of ontslagen, zegt ceo Rudy Claes tegen persbureau Belga.

De Nederlander Dirk Bron nam begin dit jaar de Blokker-winkels en de 670 medewerkers in België over. De winkels werden omgebouwd en gingen verder als discountformule. Door de coronacrisis kwam Mega World in de financiële problemen. Bovendien heeft de vorige eigenaar, Michiel Witteveen van de Mirage Retail Group, de situatie bij de keten volgens Bron veel te mooi voorgespiegeld.

Maandag beslist de rechtbank of Mega World bescherming tegen schuldeisers krijgt. Ceo Claes verwacht dat dat goedkomt. Hij legt een herstelplan voor dat gericht is op kostencontrole. Winkelsluitingen of ontslagen zijn in het plan niet aan de orde, zegt hij tegen Belga. "We hebben alle 119 filialen nodig." Wel zal er gekeken worden naar onder meer de prijzen, het assortiment en de huurprijzen.

Vakbond ACV Puls meldde eerder dat de winkels van Mega World voorlopig geen geld meer doorstorten naar het moederbedrijf. De bond wil zo voorkomen dat de directie het geld doorsluist naar rekeningen in het buitenland. Er zouden onder meer verdachte geldstromen naar Monaco zijn vastgesteld, maar volgens Claes is er niets mis mee. "Tegenover de betalingen staan reële leveringen, bestelbons en facturen." De afgelopen weken was onduidelijk of Bron nog steeds de ceo was of dat Claes die functie had overgenomen. Belga houdt het nu op het laatste.

Foto: een filiaal van Mega World in Mechelen (Marc Jacobs, ACV Puls)

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!